Tujuan

lately I’ve been a hyper super duper lazy ass.

Kekadang aku confuse jugok tujuan aku ni sebenornye. ye dok? hmmmmmm

payoh tau. dulu aku hidup rasa bermotivasi je. skang? I think I’m losing my pace passion and patience. 😦

Kalau 10 tahun dulu, kau tanya apa cita-cita aku, tanpa sebarang hesitation aku jawab aku nak jadi penulis. lepas 5 tahun kalau ditanya soalan yang sama, jawapan aku still the same. tapi masa umur aku dah 20 ni, aku tatau apa aku nak. tak boleh la macam ni.

Click to visit the original post

instead of ikut je flow. kita set beberapa goal. shall we?

kita dah amek course telecommuncation engineering. dah dapat dah kan? mesti ada sebab. jadi kita patut teruskan. So I am an engineer to be. Tapi tak sampai hati nak lepaskan title “penulis”. Jadi sementara struggle untuk jadi jurutera, kita pun kena baca buku-buku sastera ni. Eceh. Sambil-sambil tu kena rajin menulis jugak la, tapi tak boleh la merepek ntah pape, nanti kena kutuk dengan orang professional.

Tu untuk jangka masa panjang. Yang jangka masa pendek, nak dapatkan A untuk sabjek electronic physics ni. Pastu nak dapatkan foflet untuk sem tigaaaaaaaaaaaaaaa. Lagi satu, kita kena fahamkan maksud solat masa cuti ni. Okie pipah? 🙂 jadinya pandai-pandailah susun lah jadual waktu sendiri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: