Cuti Sem 2

Cuti. Yeay!

Cuti sem 2 ni mula 16 Jun hari Sabtu haritu. Masa Jumaat 15hb tu kononnya plan nak buat macam-macam masa cuti. Tapi yang di plan sama macam cuti panjang yang sebelum-sebelum ni je.

Teringinnnnnnn sangat nak belajor bahase Jepun, bahannya dah siap print. Tatau bila nak master nye -.-

Pastu nak hafal at least satu surah. Pastu nak siapkan satu level sudoku, tapi dah sampai level 3 ni kan, susoh kebeno nak habiskan 1 puzzle. Dah naik tahapnya taff sampai tak tersiap la pulok.

Pastu nak habiskan anime dalam laptop dalam harddisk. Pastu nak belajar buat origami bebanyak bebanyakkkkkkkkkkkkk.

Pastu nak masak. Ok masak ni kira ok la kot, dulu tak reti sangat nak buat gulai, kari bagai. Nak siapkan satu lauk pun sekian lama. Ada improvement. Sikit. Kot. Still improvement okayyy. Ahem. Tapi pastu teringin nak buat kuih ke puding ke apa-apa dessert la. Tapi cuti kali ni tak buat lagi.

Dah dua minggu dok rumah. Aku rasa cuti kali ni yang paling macam malas gila. Malas nak mengemas malas nak masak malas nak jemur kain basuh kain lipat kain. Ada satu je yang aku rajin– rajin tidoqq. Sampaikan sehari boleh tido sampai 12 13 14 jam sehari. Memang kaw kaw punya tido. Macam ada tertelan pil tido padahal selain makan nasik sepinggan minum air secawan and kelubi 7 biji aku takde telan benda lain dah. Cemana boleh kuat sangat tido lately?

Jadi ada lagi satu aim cuti ni — kurangkan tido?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: